Zgodovina oblik ograj

Oblike ograj, ki so bile v uporabi v preteklosti, so danes zelo redke oz. jih redko vidimo v živo. Uporabljajo se zgolj v primerih, ko želimo namenoma ustvariti bolj klasično oz. tradicionalno podobo hiše in njene okolice. Razlog v opuščanju "staromodnih" oblik ograj je predvsem v spremembi funkcij, ki jih imajo ograje danes ter v uporabi sodobnejših, bolj odpornih materialov.

Oblika ograj včasih

Podobno kot danes, so bile v preteklosti oblike ograj zelo raznolike, vendar ima danes oblika ograje predvsem estetski pomen, medtem ko se je včasih oblika ograje prilagajala razmeram, kjer se je nahajala. Pomembni dejavniki, ki so vplivali na obliko ograje, so bili naklon terena, močan veter, vrsta živali znotraj ograjenega območja, ipd. Oblika se je tako večinoma prilagajala lokaciji in funkciji ograje.

Oblika ograj danes

Zaradi drugačnih potreb in boljših materialov so sčasoma ograje lahko postale vse bolj domiselne in niso bile več tako zelo omejene z lokacijo in funkcijo. Danes skoraj ni omejitev pri oblikovanju ograj in izbiri barv. Ograje so s svojimi unikatnimi dizajni postale dodatek k urejeni in estetski podobi hiši ter njene okolice.

Vir: http://www.guardi.at/blog/allgemein/zaeune-im-wandel/

Želim izmero
ograje
Guardi Slovenija
PE Maribor-Starše
Starše 89 L
2205 Starše


tel: 02 688 19 21
gsm: 040 502 999
mail: info@alu-ograje.com
Kako do nas?
Guardi Slovenija, hiter kontakt Prodaja Maribor: 040 199 052
Prodaja Ljubljana: 040 502 999


Delovni čas
Pon - Čet: 8.00 - 17.00
Pet: 8.00 - 15.00
Sobota: po predhodnem dogovoru

Družabna omrežja