Čiščenje in vzdrževanje balkonskih ograj

Priznajmo, čiščenje je običajno precej nadležno opravilo. Vendar si je za določene stvari vredno vzeti čas in poskrbeti zanje.

Čiščenje balkona in balkonske ograje

Aluminijaste ograje Guardi praktično ne potrebujejo vzdrževanja in so odporne na vse vremenske razmere. Površina ograj je prevlečena s posebnim slojem, ki odbija vodo in umazanijo, zaradi česar so ograje dlje časa čiste. Kljub temu se nabiranju manjših količin umazanije na ograji na žalost ne moremo popolnoma izogniti. Kako pogosto naj bi čistili balkon in balkonsko ograjo Guardi? Pravilnega odgovora na to vprašanje ni. Vse je odvisno od tega, kje živimo, kakšni so prometni ali vremenski pogoji in ali obstajajo drugi viri onesnaževanja na območju. Posplošeno gledano bi lahko rekli, da je priporočljivo očistiti balkon in balkonsko ograjo dva do štirikrat letno.

S čim očistimo balkonsko ograjo Guardi?

Za čiščenje balkona, cvetličnih korit in balkonske ograje Guardi lahko uporabimo katerokoli čistilo na vodni osnovi (npr. običajno čistilo za pomivanje posode), mlačno vodo in mehko gobo. Če se boste kdaj borili z bolj trdovratnimi madeži, lahko med drugim uporabite zelo razredčen kis. Priporočamo razmerje voda:kis vsaj 1:1, še bolje pa je uporabiti več vode kot kisa. Uporabo agresivnih čistil na alkoholni osnovi odsvetujemo saj lahko poškodujejo površino ograje. V primeru, da jih vseeno uporabite, pa izdelek najprej preizkusite na manj opaznem in izpostavljenem mestu.


Vir: http://www.guardi.at/blog/rechtundrichtig/den-balkon-richtig-reinigen-und-pflegen/#more-1478

Želim izmero
ograje
Guardi Slovenija
PE Maribor-Starše
Starše 89 L
2205 Starše


tel: 02 688 19 21
gsm: 040 502 999
mail: info@alu-ograje.com
Kako do nas?
Guardi Slovenija, hiter kontakt Prodaja Maribor: 040 199 052
Prodaja Ljubljana: 040 502 999


Delovni čas
Pon - Čet: 8.00 - 17.00
Pet: 8.00 - 15.00
Sobota: po predhodnem dogovoru

Družabna omrežja